Üretim

Kaliteli ürün & Kaliteli hammadde anlayışı ile 10.000 M2'lik kapalı alanda tasarım ürünlerinin üretimi gerçekleştirmektedir.

Üretimin her aşamasında yapılan kalite kontrol işlemleri ile müşterilerine daima kaliteli ürün sunmayı hedefleyen MIRAGE, 2001 yılında yaptığı yatırımlar ile cilahane ve döşeme hatlarını güçlendirerek tek çatı altında toplanmıştır.

Geleneksel üretim sistemi ve teknolojinin birlikte işlediği proseste ürün ağacını oluşturan parçalar, tek tek modellenmekte, kalıpları çıkartılmakta, makinelerde kaba işlemleri yapılmakta, oyma vb. süsleme işlemleri yapıldıktan sonra cila işlemine girmekte ve nihai tüketiciye ulaştırılmaktadır.

Klasik Mobilyanın vazgeçilmesi olan varak, altının dövülerek zar kadar inceltilmesi esasına dayanmaktadır, günümüzde bu işlem silindirler ile yapılırken geçmişte daha zor koşullarda gerçekleştirilmektedir.

Varak işlemi yapılacak olan ürün temizlenerek iskeleti ortaya çıkartılmaktadır. Daha sonra varak işlemine zemin hazırlayan kimyasal karışımlar ahşaba beş kat uygulanmaktadır. yüzeyde minimum pürüzlülük sağlanması için önce kalın sonra da ince zımpara ile zımparalanmaktadır. Kilermeni veya lambez denilen kırmızı renkli bir toprak eritilerek, ürün bu karışım ile tekrar işlem görmektedir. Kuruma gerçekleştikten sonra altın kaplamaya başlanmaktadır. 1 gün kurumaya bırakılan ürün jade taşından yapılan mazgala isim alet ile parlatılarak yıldız kaplama işlemi yapılmaktadır. Varak yapıştırıcı kimyasal fırça ile yüzeye sürülmekte ve bir müddet kurutulmaktadır. Kuruyan ürüne ise cila ve vernik sürülmektedir.

Ürünlerin uzun ömürlü oluşunun tesadüf olmadığına inanan MIRAGE, ürünlerinde; kalite yeterlilik belgelerine sahip birinci sınıf malzemeler kullanmaktadır.

Doğanın cömertçe sunmuş olduğu ve ahşabın doğalığında gizli olan tasarım detayları, kalite malzeme kullanarak tüm gerçekçiliği ile gün yüzüne çıkarmaktadır.

MIRAGE bünyesinde bulunan cilahaneden ahşap kaplamalı ürünleri ile lake ürünler işlem görmektedir.

Kaplamalı ürünlerde; kaplama preslendikten sonra gerekli zımpara işlemleri yapılmakta yüzeye yeterli miktarda cila malzemesi uygulanmaktadır, daha sonra yapılan ince zımparanın ardından son kat cila işlemi gerekli gerekli miktarda uygulanmakta ve ürün kurumaya bırakılmaktadır. İlk işlemde kullanılan vernik dolgu için kullanılırken daha sonraki aşamalarda kullanılan vernikler asıl görünümü ortaya çıkmaktadır.